Eesti söögikohtade valimise ajaloo kolmas parim restoran on Noa Peakoka Saal. Varem on parimaks tunnistatud restoran Ö kahel korral ning Alexander neljal korral.
Tallink Hotelsi eestvedamisel tunnustati kõige paremat joogipakkujat. Kolme nominendi (Dominic, Leib Resto&Aed, Ribe) seast oli parim Ribe. Ja Dansukkeri eestvedamisel kõige paremat magustoiduvalmistajat. Viie nominendi (Cru, Lime Lounge, Noa, Põhjaka, Tchaikovsky) seast osutus parimaks Tchaikovsky.
Eesti parimad söögikohad seatakse paremusjärjestusse seitsmendat aastat. Hindajateks on 30 toidukirjutajast koosnev žürii, kellest 12 on Eestist ja 18 välismaalt. Hindamine toimub Rootsi restoranigiidi White Guide poolt väljatöötatud saja-punkti-hindamissüsteemis, kus söögikoht võib saada toidu eest maksimaalselt 40 punkti, joogi eest 20, teeninduse eest 25 ja miljöö eest 15 punkti.
Eesti Maitsed on 2008. aastal alustatud programm, mis tutvustab Eestit, kui hea toidu maad.