Gastronoomiakonkursil Hõbelusikas pälvis 2008. aasta parima koka tiitli restorani Ö peakokk Roman Zaštšerinski nagu ka kolm aastat tagasi.
"Ta on lihtsalt klass omaette,» nentis kaaluka konkursi peakorraldaja Margit Kirsipuu, tuues võitja juures esile filigraansust. «Lisaks on ta alati restoranis kliendi jaoks olemas. Teda on toidus tunda."
Viiendat korda toimunud, MTÜ Gastronomy Awards Society of Estonia korraldataval konkursil jagati kokku üheksa Hõbelusikat. Parima restorani tiitli pälvis Kirsipuu sõnul alati hea tasemega restoran Ö. Gurmeerestoranidest esimeseks valitud Ammende Villa juures tõi peakorraldaja esile head teenindust.
Parimaks pererestoraniks tõusis restoran Lucca. Viimase juures pidas Kirsipuu määravaks nii selles olevat mänguväljakut kui ka paindlikkust. "Kui laps tahab makarone juustuga, siis ta saab selle," lausus ta.
Auhinnakonkursil võivad osaleda kõik Eestis asuvad à la carte menüüga toitlustusasutused.
Žüriisse kuulub umbes 80 head toitu ning teenindust austavat inimest, kes peavad iga hinnatava restorani kohta täitma 50 küsimusest koosneva küsitluslehe, kus hinnatakse nii toidu ja hinna suhet kui ka näiteks WC olukorda.
Laureaadid
Hõbelusika 2008. aasta võitjad
• Parim gurmeerestoran: Ammende Villa (Pärnu)
• Parim restoran: Ö (Tallinn)
• Parim kohvik: Le Bonaparte (Tallinn)
• Parim uus restoran: Chedi (Tallinn)
• Parim pererestoran: Lucca (Tiskre, Harjumaa)
• Parima toidu ja veini sobivusega restoran: La Bottega (Tallinn)
• Parim kokk: Roman Zaštšerinski (Ö)
• Parim õlleserveerija: Püssirohukelder (Tartu)
• Parim kokteil ehk Hõbekõrs: Vertigo Terrass (Tallinn)
Materjalide avaldamistingimuste suhtes palume kontakteeruda Travelnews.ee toimetusega