Muuseumiöö 16. mail 2009

16. mail toimub Muuseumiaasta üks suursündmustest – esmakordselt üle-Eestiline Muusemuiöö. Ligi 2000 muuseumis Euroopas tähistatakse muuseumiööd juba viiendat aastat, vahetult rahvusvahelisele Muuseumipäevale (18. mai) eelneval laupäeval.

Muuseumiöö selleaastaseks võtmelauseks on ÖÖS ON ASJU! Samaaegselt ja ainult sel ööl eksponeeritakse igas muuseumis mõnda olulist ja huvitavat museaali. Muuseumiöö eriprogrammide raames on külastajatel võimalik osa saada väga eriilmelistest loomingulistest tegevustest: toimuvad kontserdid, viktoriinid, mälumängud, viiakse läbi haridusprogramme, temaatilisi ekskursioone, osaleda saab käelistes tegevustes ja töötubades. Muuseumiööl osalemiseks on oma nõusoleku andnud rohkem kui 90 muuseumit üle Eesti.

Peakoordinaator Mariann Raisma: "Muuseumiööl on võimalik muuseume avastada tasuta – võib muuseumisse lihtsalt sisse astuda ja vaadata, kas see paik meeldib või külastada just seda näitust, mida on ammu tahetud vaatama minna. Või osaleda mõnes lustakas tegevuses, mida igapäevaselt muuseumis ei pakuta. Vaid ühel õhtul aastas pakuvad kümned Eesti mäluasutused üritusi, näitusi, tegevusi, kontserte ja emotsioone, mida saab ainult muuseumist."

Kõik vanad ja uued huvlised on teretulnud esimesele üle-Eestilisele muuseumiööle, millest võiks Euroopa eeskujul saada traditsioon ka Eestis.

Muuseumid on tasuta avatud 16.05,19:00-24:00
Tallinnas tasuta muuseumiöö buss
Lisainfo www.muuseum.ee

Samal päeval 16. mail korraldab Eesti Muinsuskaitse Ümarlaud EESTI MUINSUSKAITSE TALGUPÄEVA - inimesi kutsutakse üle Eesti osalema kultuurimälestiste ja kultuuriväärtuslike paikade korrastustöödele, ca 200 objektile. Selle olulise algatuse kohta leiab lähemat infot www.umarlaud.eu

Lisainfo: www.muuseum.ee
Mariann Raosa,
mariann.raisma@eam.eetel 5221702
Ants Johanson,
ants@johanson.eetel 5057303

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62706494sec.