Tallinna taksofirmad langetavad üksteise järel hindu

Tallinna taksofirmad langetavad üksteise järel hindu, mida osalt tingib kütuse odavnemine, kuid peamine põhjus on siiski oluliselt vähenenud klientide arv.

Bussifirmad esialgu hinnalangust ei kavanda, vahendas "Aktuaalne kaamera".
Sõbra taksod saavad ukse peale uued madalamad hinnad juba alates esmaspäevast.
"Langetame nüüd kaks krooni ja 10 senti allapoole, ehk kilomeeter hakkab maksma 4.90," ütles Sõbra Takso ja Krooni Takso juhatuse liige Margus Trempi. "Läheme oma hindadega tagasi 2005. aastasse."
Alates esmaspäevast laseb hinda alla ka näiteks Rahva Takso, kolmapäevast Tulika ja Viiking Takso. Krooni Takso teeb sama 2. veebruaril. Tallinki Takso arutab hinnalangetamise võimalusi eeloleval kolmapäeval.
Osalt on hinnalangus tingitud bensiini hinna langusest, kuid peamine on siiski klientide vähesus. Peatustes ootavad taksojuhid on sünge ilmega ja kaamera ees rääkida ei taha. Ilma kaamerata tunnistavad mehed, et olukord on tõesti hull. Ühe juhi sõnul ootas ta täna oma esimest klienti juba viiendat tundi.
Trempi hoiatas, et hinnalangus toob kaasa ka teenuse kvaliteedi languse.
"Näete, see auto on ostetud järelturult," selgitas Trempi. "Vanasti ostsime ainult poest, kasutasime kaks aastat ja vahetasime uuesti välja. Teine asi on töötajad. Töötajate palgad selgelt langevad. Arvatavasti inimene, kes räägib kolme võõrkeelt ja on hea suhtleja, leiab endale mingi muu ameti."
Bussifirmad mis töötavad pikemate lepingute alusel, lähemal ajal piletihinda langetama ei hakka.
"See tõus, mis oli 2008. aastal, oli nii võimas nii palkade kui kütuse osas, et tänaseni ei ole ettevõtjad veel suutnud nendest kuludest üle saada," ütles Autoettevõtete Liidu direktor Villem Tori. Samas on reisijate arvu langust märgata ka juba maaliini bussides.
"Selle aasta jaanuaris võrreldes eelmise aastaga on tõesti reisijate arv vähenenud," kinnitas MTÜ Harjumaa Ühistranspordikeskus tegevdirektor Ago Kokser. "Ja ega see pole saladus, et paljud töökohad on likvideeritud, inimesed ootavad kodus ja ega siis niisama keegi ei sõida ju. See on andnud tunda."
Harjumaa Ühistranspordikeskus katab 40% oma kulutustest piletitulu arvel, ülejäänu tuleb riigi dotatsioonist.

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.93569398sec.