Tai täiustab oma teenuste kvaliteeti. Soovitused teie järgmiseks reisiks (video)

Tai sai juba 2019. aastal ülemaailmse tunnustuse oma tervishoiuteenuste kvaliteedi eest, kui USA ajakiri CEOWORLD paigutas Tai 2019. aastal riikide tervishoiusüsteemide pingreas kuuendale kohale.

Selle aasta juuli lõpus on Tai tänu praegustele Covid-19 pandeemiast taastumise meetmetele asunud esimesele kohale maailma 184 riigi hulgas, näitab ülemaailmne COVID 19 indeks (GCI). Tai on tunnistatud parima tava näiteks võitluses ülemaailmse pandeemiaga. GCI praeguste andmete järgi on Tai kolmandal kohal taastumisnäitajate poolest – 79,96. Tänastel andmetel on Tais kokku 3425 haigusjuhtumit, millest 93 on praegu ravil, 3274 on tervenenud ja 58 on lõppenud surmaga. Sellest tulenevalt on Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) valinud Tai ja Uus-Meremaa kohaks, kus vändatakse dokumentaalfilm edukatest näidetest, kuidas tegutseda ja piirata Covid-19 levikut.

Kuni piirid on kinni, kasutab Tai seda turismi jaoks keerukat aega oma teenuste kvaliteedi parandamiseks, et võtta turiste vastu rangemate nõuete kohaselt.

Tai turismiamet (TAT) on koostöös avaliku ja erasektori partneritega juurutanud sertifikaadi „Amazing Thailand Safety and Health Administration: SHA“, mille eesmärk on muuta riigi turismivaldkonna nõudeid rangemaks ja parandada usaldust rahvusvaheliste ja kohalike turistide seas. See projekt on osa Tai turismiamet sihist vähendada 2019. aasta koroonahaiguse (Covid-19) kriisi tagajärgi ja kiirendada reisi- ja turismivaldkonna taastumist. SHA sertifikaadi eesmärk on aidata Tai reisikorraldajatel valmistuda ajaks, mil saab jälle piirid avada ja turistide saabumist oodata.

4. augustil 2020 toimus Bangkokis tseremoonia, mille ajal väljastati SHA sertifikaadid 414 ettevõtjale. Sertifikaat tõendab toodete ja teenuste hügieeni ja terviseohutuse põhinõuete järgimist riigis koroonaviiruse tõkestamiseks rakendatud meetmete kohaselt. Tai turismi- ja spordiministeerium teeb koostööd terviseministeeriumiga ning erasektori ettevõtjatega, et parandada usaldust Tai turismi vastu.

SHA standardi alusel hinnatakse 10 liiki ettevõtlust, sealhulgas restorane, hotelle, konverentsikeskusi, puhke- ja turismiobjekte, ilusalonge jne. See projekt sai alguse 2020. aasta mai keskel ja seni on registreerunud veidi alla 6000 ettevõtja üle kogu riigi. See tõendab, et Tai ootab, millal maailmas olukord normaliseerub ning saab piirid avada ja võtta vastu turiste, kes igatsevad puhkust, kauneid randu ja hõrku toitu.

TAT Stockholmi esinduse juht Eurblarp Sriphiromya rõhutab, et praegu on muutuste aeg ja pärast pandeemiat ei ole Tai enam endine. Tai turism kohaneb uue normaalsusega ehk uue tegelikkusega, kus saab olema rohkem digiharjumusi ja vähem füüsilist kokkupuudet. Enne reisi saab minna virtuaaltuurile ja väga palju teenuseid veebi teel ette reserveerida.

Seda muutuste aega, mil me ei saa tegelikult kuhugi sõita, võime kasutada otstarbekalt, unistada ja planeerida, milline võiks olla reis Taisse ning mida seal võiks teha, et siis, kui maailm on jälle valla, ei oleks tarvis Tai pakutavate võimalustega tutvumisele aega raisata.

Uurime parimaid viise Tais aja veetmiseks.

Tai saared

Külastage maailma kõige ilusamaid saari. Tais on palju saari, üks teisest kaunim – nautige paadisõitu ja avastage neid järjest. Siin saab Instagrami tähelepanuväärseid pilte teha ja kristallselges vees ujuda. Külastades Ko Tao saart (Kilpkonnasaart), saate nii päevitada kui ka ujuda ning uurida ümbruskonna veealust maailma, sukeldudes koos Tai parimate juhendajatega.

Koh Samui saarel leiate rahu, et nautida kosutavaid spaarituaale ja parandada oma teadmisi joogast. Ko Samui saar on üks noorpaaride armastatumaid sihtkohti, kus asuvad maitsekad hotellid ja Michelini restoranid.

Kui võite end hipiks nimetada ja olete rannapidude austaja, külastage kindlasti Koh Pha Ngani saart, sest kolmepäevased rannapeod on seal üsna tavalised. Aktiivsel hooajal võite olla nende kümnete tuhandete seas, kes tantsivad valges liivas täiskuu valguses. Pole tarvis kurvastada, kui Taid ei saa külastada kuumimal ajal – üritused toimuvad seal igal nädalal.

Jääb vaid endal selgusele jõuda, mida Tais puhkamiselt ootate, ja teha sobiv valik. Igaüks saab seal oma unistusi täita.

Tak-Umphang Wildlife Sanctuary-Thi Lo Le Waterfall

Kajakisõidud

Kui teil puudub soov kasutada saarte uurimiseks turistidest tulvil paati, on alternatiivseks liikumisviisiks kajakisõit. Rahulik meri ja selged ilmaolud sobivad selleks oivaliselt. See on suurepärane viis viibida loodusele nii lähedal, et seda saab sõrmeotstega puudutada, nautida veepiisku kuumal kehal ja imetleda oma silmaga Tai harukordset loodust. Kaunite saarte ja siniste laguunide otsinguil valige Krabi saar ning kuldset liiva ja mereavarust leiate Phi Phi saarelt. Phuketist saate minna vaatama kuulsat James Bondi saart, aga kui soovite suurt inimhulka vältida, on kajakisõiduks sobiv koht Chiang Mai. Seal saab mööda jõge siirduda džunglisügavusi uurima.

Phang-Nga

Ostlemine

Tais saab igal pool sisseoste teha, alates väikestest käsitööstendidest kuni hiiglaslike turgude ja ostukeskusteni. Üks suurimaid Bangkoki kaubaturgudest on Chatuchak. Seal on tuhandeid stende ja see töötab igal laupäeval ja pühapäeval. Sealt leiab kõike – nii kodutarbeid, kaunistusi, riideid ja Buda kujusid kui ka pudi-padi. Paljudes Tai linnades tegutsevad ka ööturud, mis säravad kaunilt ja meelitavad turiste mitmekülgse tänavatoidu lõhnaga. Kindlasti tasub jätta oma kohvrisse vaba koht ka Tais valmistatud peenele käsitööle või tekstiilesemele.

Bangkok-Train Night Market Ratchada

Ujuvturg

Koht, mida Tais viibides ei tohi külastamata jätta, on ujuvturg – see on justkui teine maailm. Kitsad kanalid on täis sadu paate, kus müüakse erinevaid puu- ja köögivilju ning suveniire. See on koht, kus tasub oma reisil veeta vähemalt ühe hommiku. Tais on mitu ujuvturgu, kuid populaarseim neist on Damnoen Saduaki ujuvturg. See asub vaid tunnise sõidu kaugusel Bangkokist ja on tavaliselt turiste täis, kuid kui soovite nautida rahulikumat õhkkonda, minge turule juba varahommikul. Kui jõuate turule kell seitse, saate kaks rahulikku tundi nautida seda maagilist õhustikku, sest suurem turistide tulv saabub kell üheksa. Kui teil oma sõidukit ei ole, võite tellida ekskursioonituuri kohalikelt reisikorraldajatelt.

Samut Songkhram-Don Manora Floating Market

Heaoluks massaaž ja jooga

Kuigi jooga sünnimaaks peetakse Indiat, on ka Tais väga aktiivne joogaelu. Kogu riigis on sadu asutusi, kus saab omandada joogaoskusi, kuid jooga tegelikku olemust saab kogeda ja uurida kaugemates ja vaiksemates kohtades. Kõige sobivamad on selleks Ko Tao, Koh Pha Ngan ja Samui saared. Siin veedetud ajal saate teha oma esimesed sammud uue „mina“ leidmisel. Saartel saab veeta nädala joogaretriitides, teha 14-päevase detokskuuri, osaleda seitsmepäevases meditatsioonis, kus pakutakse taimetoitu, vaikust ja hingamisõpetust. Kui soovite kõike õpitut ja kogetut ise edasi arendada ning ärgitada ka teisi joogaga tegelema, saab siin läbida akrediteeritud joogaõpetaja kursuse.

Kui nädalane joogakursus ei ole see, mida ihaldate, kuid soovite siiski oma tervist parandada ja keha ergutada, on Tai massaaž see, mida otsite. Tai massaaž on akupressuuri, ajurveda põhimõtete, juhendatud sirutamise ja joogaasendite kombinatsioon. Massaaži tehakse ilma õlide ja ihuveeta ning see on harjumuspärasest veidi aktiivsem. Spaasalongides antakse teile avarad püksid ja topp, et saaksite keha vabalt liigutada. Võtke arvesse, et see massaaž on ka valulikum ja jätab tõenäoliselt kehale sinikad. Kuna suurem osa masseerijaid ei räägi vabalt inglise keelt, on kindlasti kasulik õppida selgeks mõni fraas kohalikus keeles, et võiksite öelda, kui on valus. Kuid nagu öeldakse – ei ole võitu ilma võitluseta! Tai massaaž vähendab stressi ja pinget liigestes ja lihastes. See leevendab sõidu ajal tekkinud jäikust. Salongist väljute meeldivalt muljutuna, kuid keha tundub palju noorema ja virgemana kui enne sisenemist. Peale kõige muu kasuliku võib Tai massaaži endale lubada igaüks, sest hinnad algavad viiest eurost lihtsamates salongides ja umbes 15 eurost peenemates kohtades. Jootraha ei pea Tais kindlasti jätma, kuid see on soovitatav, sest massaaž on odav ent vägagi väsitav töö.

Võib juhtuda, et esimesel korral ei hakka see massaaž teile meeldima, kuid hiljem ei suuda te sellest enam loobuda. Sellest saab oivaline igapäevane äratus või õhtune rituaal enne uinumist.

Chiang-Mai

Matkamine

Tai on suurepärane sihtkoht neile, kellele meeldib maad avastada omil jalgel kõndides. Puutumata vihmametsad, udust ümbritsetud mäed, hiiglaslikud kosed ja Tai rahvuspargid, mida ülistatakse nende ilu ja suuruse pärast, samuti UNESCO maailmapärandi hulka kuuluvad kohad on oivaliseks sihtpaigaks, kus avastada matka- ja rattaradu. Neid ainulaadseid loodusvaateid täiendavad suurepäraselt inimesed – kõrvaline mägirahvas või kohalik giid, kes oma kustumatu armastuse ja kirega tekitab teis sügavama arusaama sellest haaravast maast.

Valik on suur – Doi Inthanoni rahvuspark Tai kõrgeima tipuga, Khao Yai rahvuspark oma vihmametsade ja UNESCO maailmapärandiga, Sai Yoki rahvuspark oma koskede, koobaste ja haruldaste loomadega või Sri Phang Nga rahvuspark, mis on ainult osa hiiglaslikust metsakompleksist – see on vaid väike loetelu oivalistest matkamarsruutidest.

Phetchabun

Toit

Kuidas saakski ilma toiduta? Tai on kuulus oma värvika ja rikkaliku köögi poolest. Alates erinevatest kookospiimaga nuudli-, kreveti- või kanasuppidest, jätkates igat liiki mereandidest valmistatud salatitega ja lõpetades eri liiki hautistega, mida tavaliselt valmistatakse nuudlitest või riisist koos karri, köögiviljade või kookospiimaga. Tai traditsiooniliste toitude nimekiri on märksa pikem, seega iga päev saate proovida midagi uut. 

Tai on praegu suletud, kuid riigis keeb vilgas elu ja oodatakse tagasi neid, kes soovivad nautida selle maa kaunist loodust ja inimeste külalislahkust, panna oma maitsemeeli tantsus keerlema, nautides üsna teravat, kuid väga hõrku suutäit.

Ootame peatset kohtumist!

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.9016099sec.