10 põhjust talvel Tartusse tulla

Tartul on igal aastaajal külastajale paljugi pakkuda. Ka tänavune talv on heade mõtete linnas igati tegevusrohke – saab nautida kultuurielamusi või spaapuhkust, sportida, kohalikke maitseid proovida ning teha veel palju muud. Jõuluootus algab Raekoja platsil Valguskülas, mis kasvab iga aastaga suuremaks ja sisukamaks ning ootab pühadeaega veetma.

Jõululinn Tartu

Lund kas hakkab sadama või ei hakka, siin ei ole sõnaõigust isegi mitte vanadel ülikoolilinnadel. Üks on kindel – Tartust saab jõululinn igal aastal ja ilmast hoolimata! Juhtub see alati esimesel advendipühapäeval, kui raeplatsil süüdatavast küünlast löövad särama kõik südalinna jõulutuled. Samas kohas kohtutakse ka kõikidel järgmistel pühapäevadel ja jõululaupäeval. Neid rõõmsaid raeplatsi kokkusaamisi ja muidugi kogu Tartu jõuluaega toetavad omalt poolt linna hubased kontserdisaalid, muuseumide töötoad, pühadehõngulised kirikud, suur jõululaat ja talvises linnasüdames sündiv tantsupidu.

Eesti Rahva Muuseum (ERM)

Eesti Rahva Muuseum (ERM) on rahvusmuuseumina eestluse mõtestaja, rahva põhiväärtuste kandja ja järjepidevuse hoidja. Külastajale avaneb nii esemeline kui ka virtuaalne maailm, mis kutsub avastama ja osa saama. Muuseumis on kaks püsinäitust. Näitus "Kohtumised" ja selle ajarada on teekond, mis viib kokku eri aegadel siin maal elanud inimestega ning lubab osa saada nende igapäevastest toimetustest. Lisaks hõlmab püsinäitus 11 teemanäitust, sh "Keelekatel" ja "Inimene ja keskkond".  Teine püsinäitus „Uurali kaja“ tutvustab soome-ugri rahvaste traditsioonilist argikultuuri.

Virtuaaltuur " VR Tartu 1913"

Põnev virtuaalreaalne ajastutuur Tartu kesklinnast 1913. aasta augustis kõigile reisimise, ajaloo ja arhitektuuri huvilistele. Näha saab sajanditagust Tartu kesklinna koos linna sümboli Kivisilla, lotjade, Raatuse tänava algusega, kus paiknesid hotell Bellevue, Eesti esimene paikkino „Illusion", uhked ärihooned ja Heinaturg oma müügipaviljonidega. Rändajaid tervitab Hugo Treffneri eragümnaasium ja linna üks uhkem juugendarhitektuuri ehitis, võõrastemaja Jakor. Audio eesti, inglise, saksa, vene, soome ja läti keeles.  Kestus: 30 min. Tule ja saa osa haaravast võimalusest rännata ajaloolises Tartus!

Teaduskeskus AHHAA Tartus

Tahad end üllatada? Teaduskeskus AHHAA pakub nii teadust, põnevaid tegevusi, seiklusi kui ka mõnusat ajaviidet lastele ja täiskasvanutele. Meie keskusest leiad atraktiivse õpikeskkonna ning omandad uusi teadmisi. Kõik näitused on üles ehitatud "käed-külge"-meetodil, see tähendab, et sul on võimalus kõike ise tunnetada ja proovida. Olgu selleks siis planetaarium, koolilabori õppematerjalide loomine, põnevad tehnikaseadmed või teadusteater. Meie juures on sul võimalik pidada ka sünnipäevi.

V Spa vee- ja saunamaailm

Kellele ei meeldiks, kui vee- ja lõõgastusmaailm on mitmekesine ja ainulaadne. Just sellepärast ootabki sind V Spas 11 erinevat basseini ja mullivanni. Lase lõõgastusbasseini veealustel massaažidel oma keha mudida ja hulla põnnidega vahvate veeatraktsioonidega lastebasseinis. Pisemad saavad vees lustida väikelaste laevaujutusteel. Unusta maailmamured sooja veega täidetud Jaapani basseinis või võta julgus rindu ja kõnni läbi Kneippi teraapia külma ja sooja vee jalutusraja. Hoolitusi pakutakse E-L 9-21, P 9-20. Spaa on avatud E-L 9-22, P 9-20.

Tartu tähetorn

Tartu tähetorn, omal ajal maailma astronoomia tähtsamaid keskusi, on Eesti teadusajaloo pärl. 2005. aastast kuulub Struve geodeetiline kaar UNESCO maailmapärandi nimekirja. Tähetornis saab uudistada mitmekülgset püsinäitust astronoomia ja kosmose uurimisest ning maailma parimat teleskoopi, araabia taevagloobust, loendada langevaid meteoore ja õppida tähtkujusid. Selge ilmaga toimuvad ka  põnevad taevakehade vaatlusõhtud . Lisaks korraldatakse  haridusprogramme lastele .  Tartu tähetorn on Tartu Ülikooli muuseumi filiaal. Tule ja võta pere ning sõbrad kaasa!

TYPA trüki- ja paberikunstikeskus

TYPA trüki- ja paberikunstikeskus asub vanas saapatehasehoones. Meie majas on võimalik näha paberi valmistamist, paberskulptuure, ajaloolisi trükipresse, puust ja tinast kirjatüüpe ning erinevaid teemakohaseid ekspositsioone ja vahetuvaid näitusi. Keskus pakub õpitubasid, nt paberivalmistamine, plakati trükkimine, käsitöömärkimiku köitmine. Muuseum tegutseb ka trükikojana ning korraldab kursusi kunstitudengitele. Avastamisrõõmu jätkub nii erialaspetsialistile kui lastega perele.

Tartu Mänguasjamuuseum

Tartu vanalinnas asuv mänguasjamuuseum viib täiskasvanud tagasi lapsepõlve helgetesse päevadesse ning pakub lastele palju põnevat vaatamist ja tegutsemist. Püsiekspositsioonis on väljas mänguasjad, millega lapsed on siinmail läbi aegade mänginud, näha saab kunstnikunukke, eri rahvaste suveniirnukke ja soome-ugri traditsioonilisi mänguasju. Avatud on mängu- ja meisterdamistuba. Õuemajas saab näha unikaalseid Eesti nukufilmide nukke ning korraldatakse ajutisi näitusi. Mänguasjamuuseumi juurde kuulub teatrimaja Teatri Kodu, kus on teatrisaal, muuseumiruumid ja lastestuudio.

Loomelinnak Aparaaditehas

Vana tehasekompleks, kus nõukogude ajal valmistati külmutusseadmeid, salajasi allveelaevaosasid ja jälgede segamiseks ka mittetöötavaid vihmavarje ning tõmblukke. Seitsmekümnendate keskpaigas töötas tehases ligi 1500 inimest. Tehasel oli oma tervisekeskus koos sauna ja basseiniga, söökla ja mitme korpuse jagu administratiivruume.  2006. aastal omandas Aparaaditehase ABC Kinnisvarateenuste OÜ, kelle valduses on tehas tänaseni. Alates 2014. a arendatakse keskust kultuuritehaseks, mis ühendab endas juba täna loomingulisi ettevõtjaid, kunstnike stuudioid, disainerite ateljeesid ning meelelahutust

Werner kohvik

Werneri kohvikust on 120 aasta jooksul kujunenud vaimuinimeste kohtumispaik, kus võib kohata kohvi ja hõrku tordilõiku nautimas kuulsaid muusikuid, kunstnikke, näitlejaid või kirjanikke. Werneri kohvik on parim koht, kus oma hommikut värske kohvi ja suussulava koogiga alustada. Hommikumenüüd saab nautida kl 7.30-10.30, samas on kuni õhtuni avatud noobel restoran. Werneri kohvik on TripAdvisori külaliste poolt hinnatud number 1 kohvikuks Tartus. Kes siin kord käinud, tuleb alati tagasi! Ootame teid! 

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74875379sec.