Tõelised härrad puhkavad mõisas

Eestis mõisad on põnevad paigad - igaüks on unikaalne ning jutustab omamoodi lugu. Eriti põneva majutuskogemuse saabki just ajaloolisest mõisast.

õue mõis on kindlasti üks omapärasematest mõisatest Eestis. Peallinnas vaid pooletunnise tee kaugusel asub 19 erineva toaga põnev butiikhotell. Lisaks asub Kõuel hinnatud restoran Kaheksa Jalga. Mõisahärrana saab tunda end veinikeldris või sigaritoas või miks mitte basseiniga privaatsaunas. Läbi suve on avatud hubane suveterrass ning toimuvad mitmekülgsed kontserdid.

Padise mõis on metsade ja põldude vahel asuv looduskaunis linnusemägi, mis jääb vaid mõnekümne kilomeetri kaugusele pealinnast. Võrratuid maitseelamusi pakub a’la carte restoran  ning viieteistkümne magamistoaga hubane hotell. Kohalikud giidid oskavad jutustada nii mõisa ajaloost kui ka lausa aknast paistva Padise ordukloostri lugu. Ümbruskonnas on palju põnevat, seega on mugav laenutada mõisahärradelt jalgrattad ning avastada omapäraseid paiku.

Kesk-Eestis, Tori mõisas asub hubane kodumajutus. Seal on asunud juba härrastemaja enam kui pooltuhat aastat ning praegu pakub mõisamiljöö majutust kümnekonnale inimesele.  Kindlasti soovitame seal olles üles leida paruni mõisakoera käpajälje, mis on endale koha leidnud hoone seinaks. Lisaks tasub jalutada ka mõisaaias ning pidada üks mõisnikule kohane piknik tiigi pervel.

Eesti suurimal saarel Saaremaal asub mitu omapärast mõisapuhkuse varianti. Loona mõisas on eriti mõnus pugeda põhju lakakorrusel ehk magada värskete õlgede vahel, kus tuleb teadupärast eriti magus uni. Kiviaegadega ümbritsetud Pilguse mõisas on kena peale matkapäeva mõtiskleda suitsusaunas või teha tutvust põhjamaa tähtedega kümblustünnis. Pidulikumat puhkust pakub Pidula mõis, mida ümbritsevad külluslikud tihnikud ja metsarajad. Vahva mõisakokk õpetab heal meelel ka metsaandidest omale külluslikku söömaaega valmistama. Kõigi mõisate ümber looklevad rajad ning merigi on vaid kiviga visata.

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62689495sec.