Euroopa kultuuripealinna aasta saabub koos öökontserdi ja tulemänguga

"Kultuuripealinna Tallinn 2011 avapeo märksõnad on koostöö ja koos olemine," selgitas SA Tallinn 2011 juhatuse liige Jaanus Mutli. "Koos kultuuripealinna aasta saabumisega tähistame üleminekut Euroopa ühisrahale eurole. Pole kahtlust, et mõlemad sündmused kõnetavad ja puudutavad kõiki eestimaalasi."

Nii sündis Rahvusooper Estonia ja Eesti Rahvusringhäälinguga koostöös üldrahvalik ja mõnus koguperepeo kava, mis rõõmustaks nii vanemad kui ka nooremaid, sest just nii kirju on tänavuse uusaastapeo programm – legendaarsed Kukerpillid, rokilemmik Tanel Padar & The Sun ja viimaste aastatega kodumaise popskene pahupidi pööranud IIRIS.

Rahvapeole lisavad vürtsi Teatri väljakut palistavad kultuurikioskid ja otselülitused Eesti Televisiooni aastavahetusprogrammi. Platsile paigaldatud ekraanide abil saavad peolised osa Rahvusooper Estonia aastavahetusballist, rahvusvahelise teatrifestivali "Talveöö unenägu" lõpupeost Tallinna Linnateatris, publikuni jõuavad uuel aastal valmiva NO99 Põhuteatri, Uue Maailma ja mereäärse Eesti Kaasaegse Kunsti Keskuse uusaastasoovid. "Et oodata on erilisi külalisi väga kaugelt, tasub sel õhtupoolikul sammud kindlasti Teatri väljakule seada," vihjas Jaanus Rohumaa, Euroopa kultuuripealinna aasta avatseremoonia pealavastaja.

Südaööl lahvatab vastse kultuuripealinna kohale kaks vaatemängulist ilutulestikku, üks Solarise katuselt, teine Tallinna lahelt. "Suure aastavahetuspeo epitsenter on küll Teatri väljak, ent juubeldab ju kogu linn. Tallinna lahel sünnib meie mereäärse kultuuripealinna esimene mereäärne lugu: võimas vaatemäng enam kui 300 meetri ulatuses ja 200 meetri kõrgusel," kirjeldas Rohumaa. Parim paik selle tulemängu nautimiseks on Pirita tee Russalka-poolne osa.

Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 avatseremoonia korraldajad on SA Tallinn 2011, Rahvusooper Estonia ja Eesti Rahvusringhääling koostöös riigikantselei, rahandusministeeriumi, välisministeeriumi, Tallinna linnavalitsuse, Eesti Panga ja Solarisega. Peo pealavastaja on Jaanus Rohumaa, produtsent Eva Saar ja kunstnik Liina Keevallik. Sündmuse aitavad ellu viia Royal Service, Eventec ja Meeskond.

SA Tallinn 2011 meediapartner on Postimees ja lennupartner Estonian Air. Toetajad on advokaadibüroo Lextal, Kalev Chocolate Factory, Selver ja Törley.

Euroopa kultuuripealinna aasta alguseni Tallinnas jääb veel vaid 6 nädalat.

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.18523812sec.