Autor: www.visitestonia.com
Allikas: www.visitestonia.com
23. augustil 2014. aastal avatakse Vanamõisa
käsitöölaada raames juba kolmandat aastat Eesti Toidu Telk, kus Eesti
väiketootjatel on suurepärane võimalus müüa oma talu- ja mahekaupa.
Eesti Toidu Telgi peamine idee ja eesmärk on
tutvustada Eesti parimaid tegijaid selles valdkonnas, aidata kaasa Eesti
talutoidu ja mahekauba levikule ning tuua kohalik tooraine tarbijale
lähemale. Aastal 2012 esmakordselt avatud Eesti Toidu Telk on osutus nii
kauplejate kui ka ostjate seas väga populaarseks. Eelnevatel aastatel
kauples telgis ja tutvustas oma tooteid 85 erinevat Eesti
väikeettevõtjat ja tootjat. Külastajaid ja ostjaid on jagunud eelnevatel
aastatel ligi 7000.
Reklāma
Eesti Toidu Telgi raames on kõigile
külastajatele avatud Eesti Toidu Messilava. Sellel aastal toimub
MessilavalKulinaarne duett. Üles astuvad tuntud
hobikokad-toidublogijad, kes on endale partneriteks kutsunud
professionaalsed kokad, kes valmistavad kohalikust toorainest roogasid
ja pakuvad neid ka pealtvaatajatele.
Duetid ja ajakava:
11.00 | EESTI TOIT NAGU VANASTI – RAGNE VÄRK (blogi Kokkama Ragnega) ja ANTS UUSTALU (Ööbiku Gastronoomiatalu) |
12.15 | IMELISED EESTI MARJAD – SILJA LUIDE (blogi Jagatud rõõm) ja ROMAN ZAŠTŠERINSKI (restoranide Moon ja Kolm Sibulat peakokk) |
13.30 | TALURAHVA LAUALT MOODSALE SUUPISTELAUALE – PILLE PETERSOO (Nami-Nami retseptikogu) ja INGA PAENURM (Markofka toidutuba) |
14.45 | KÕIKS UUS ON UNUSTATUD VANA – PIRET HANSON (blogi Puhas rõõm) ja TOOMAS LÄÄTS (restorani Diip peakokk) |
16.00 | EESTIMAISED
ÜRDID JA ÕIED – LIA VIRKUS (Selveri retseptide pikaaegne autor, Eesti
Naise köögitoimetaja) ja ANGELICA UDEKÜLL (restoran Wicca peakokk) |
Hea Eesti toidu sõber lihtsalt peab tulema kaasa elama!
Samaaegselt
Eesti Toidu Telgiga toimub ka sel aastal traditsiooniline Vanamõisa
Käsitöölaat, kus kaupleb paarsada käsitöölist.
Materjalide avaldamistingimuste suhtes palume kontakteeruda Travelnews.ee toimetusega