Välja antud 2020.aasta ürituste teejuht

Uus aasta algab uute ürituste ja sündmustega - Valmiera turismiinfokeskus koostöös Beverīna-, Burtnieki- ja Kocēni valdadega on välja andnud 2020. aasta Sündmuste teejuhi, mis koondab ühte kõigile mõeldud põnevaid üritusi. Ootame külalisi lähedalt ja kaugemalt kultuurilistele ja aktiivse puhkuse üritustele ning festivalidele. Iga kuu leiate teile huvi pakkuvaid üritusi nii väikestele kui ka suurtele.

Lugedes teejuhti, saate teada, milline heli on Valmiera talvel, kui külastate Rahvusvahelist talvemuusika festivali "Gadsimti spēlējas" (Sajandid mängivad), mis toimub alates 13. kuni 19.jaanuarini. Soovitame külastada kohalikku käsitöölaata Valmiermuiža lossipargis ja Valmieras, eesmärgiga saada inspiratsiooni, märgata loodust ja osta erinevaid hõrgutisi. Aprilli kuus valitseb Valmieras loominguline õhkkond – alates 1.aprillist kuni 1.maini toimuvate Valmiera Kunstipäevade ajal leiate kunsti ka sellistes kohtades, kus tavaliselt meie ei oota kohtumist kunstiga. See paneb meid kunsti nautima ja ilu vaatama, samal ajal alates 18. kuni 25.aprillini saab Valmiera restoraninädalal ka gurmeekunstiteoseid maitsta.

Mai kuus (08.05.-09.05) võta ette seiklus – Valmiera linnas ja selle ümbruses erinevates ebatavalistes kohtades avatakse reede õhtul vabaõhu kinoteatrid, kuhu pealtvaatajad satuvad sõites jalgrattaga. Järgmisel päeval ootavad osalejaid  põnevad jalgrattamarsruudid, kus saavad osaleda erinevas vanuses jalgrattasõidu harrastajad. Viiendat aastat toimub jalgratta- ja kinofestival "Kinopedaal". 9.mail Valmiera puhkepargis toimub heli-, värvi-, valguse- ja maitse sümfoonia – Maagiline tunnete öö. Juunis (13.06) Valmiermuiža lossipargis toimub etnofestival "SVIESTS 2020" (VÕI 2020). Suvisele pööripäevale lähenedes kogunevad siia traditsioonide uurijad ja erinevatest rahvustest muusikažanrite austajad ning sõbrad. Juulis kutsub Valmiera kõiki oma 737. sünnipäevale. Valmiera linnapäevade ajal (24.-26.07) toimuvad erinevad kontserdid, pidulik rongkäik, sportlikud ja lõbusad tegevused ning kultuuriüritused. Augusti kuu teejuhi lehekülg on värvitud Vaidava SUP festivali (1-2.08) värvidesse – aeg on teada saada, mis see on, proovida, osaleda võistlustel ja erinevatel lõbusatel üritustel. Alates 7. kuni 9.augustini kutsume Valmiera suveteatrifestivalile kõiki huvilisi nautima suurepäraseid teatrietendusi ebaharilikes kohtades.

August lõpeb traditsiooniliselt Brenguli tomatifestivaliga (29.08). Septembris muutuvad Valmiera linna tänavad jooksjate jõgedeks – 20.septembril osale ise või toeta teisi Sportlat Valmiera maratonil! Oktoobris, kui õhtud kiiremini riietuvad hämaruse värvidesse, kogege legendide ööd Kokmuižas. Kutsume teid veetma novembri kuud riiklike pühade vaimus. Küünalde ja tõrvikute saatel, läheme Lāčplēsis päevale pühendatud tõrvikurongkäigule, täname linna aukodanikke ja aasta Valmierlasi ning tähistame koos Läti 102.aastapäeva. Novembris kutsume kõiki huvilisi ka Valmiera Restorani nädalale, kus alates 7. kuni 14. novembrini sügisvitamiinid värvivad põsed tervisliku põsepunaga, samuti loovad taldrikule imeliseid maale. Detsember inspireerib tunnetama Valmiera Jõulumaagiat.

2020. aastal ootavad teid Valmiera ning Beverīna-, Burtnieki- ja Kocēni piirkonnas erinevad põnevad üritused! Lisateavet nende kohta saate uuest teejuhist! See on saadaval Valmiera turismiinfokeskuses ja elektrooniliselt siin.

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69889784sec.