Baltikumi aktiivseima siseturisti auhinna pälvis lätlane

Eesti, Läti ja Leedu ühise turismiedendamise kampaania „Baltikumi ringreis“ raames toimunud reisimängu võitjad on selgunud. Viiendat korda toimunud turismikampaania eesmärk on populariseerida Baltimaade-sisest reisimist ning tutvustada Balti riikide vaatamisväärsusi.

Läbi suve väldanud Baltikumi ringreisi mängu oli kokku valitud 30 eriilmelist turismiobjekti Eestis, Lätis ja Leedus, mis pakkusid tegevust igas vanuses ja erinevate huvidega inimestele. Paralleelselt oli võimalik osa võtta ka fotojahist, mille käigus pildistasid mängijad etteantud objekte, kogudes seal moel auhinna loosimiseks vajalikke punkte. Peaauhinna loosimisel osalesid kõik need, kes käisid 30st ettemääratud sihtkohast vähemalt pooltes ja sealhulgas vähemalt viies sihtkohas nii Eestis, Lätis kui ka Leedus.

Peaauhinna, edasi-tagasi lennupiletid kahele 80st vabalt valitud sihtkohast lennufirmaga AirBaltic, kaks ööd majutust 4* hotellis, koos hommikusöökidega võitis Uldis Zarinš Lätist. Eestist võitsid lisaauhinnad Irina Kiblik (LuxExpressiga aktiivne nädalavahetus Vilniuses), Kadri Klettenberg-Paas (LuxExpressiga reis Jurmalasse), Karin Eesmaa (aktiivne puhkus Tartus), Raimundas Matulevičius (perereis Stockholmi) ning Evald Kasekamp (edasi-tagasi lennureis kahele Leedu või Läti pealinna, koos ööbimisega Radisson Blu hotellis.

EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso sõnul aitab Balti ringreisi projekt avastada põvevaid paiku ja puhkamisvõimalusi Eestis, Lätis ja Leedus. „Mõistlik on sise- ja lähiturismialaselt naabritega seljad kokku panna, sest just nii võidavad kõik kolm riiki sellest kõige enam,“ kinnitas Mutso. Tema sõnul näitavad numbrid vastastikkuse külastatavuse pidevat kasvu. „Üha enam eestlasi võtab ette tee Lätti ja Leetu ning lõunanaabrite turistide hulk Eestis suureneb üha,“ sõnas Mutso.

Sel aastal osales reisimängus Balti riikidest kokku ligi 1000 inimest. Enim külastatud paikadeks Eestis osutusid Teaduskeskus AHHAA Tartus, aasta turismiedendaja tiitli pälvinud Eesti Maanteemuuseum Varbusel ja Rakvere linnus. Reisimängu toimumise ajal külastas Baltikumi ringreisi veebilehte www.greatbaltic.eu 72646 inimest – peamiselt kolmest Balti riigist, kuid ka Venemaalt, Saksamaalt ja Rootsist.

Balti ringreisi korraldab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse turismiarenduskeskus, Läti Turismiedendamise Riiklik Agentuur ja Leedu Majandusministeeriumi turismiamet. Kampaania korraldamist kaasrahastab Euroopa Regionaalarengu Fond Eesti kui reisisihi tuntuse suurendamise programmi raames.

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.26528597sec.