Algas Eesti kultuuripuhkuse kampaania Leedus

Eile algas Eestit kui põnevat ja mitmekülgset reisisihti tutvustav kampaania, mille eesmärgiks on kutsuda leedulasi Eestisse puhkama. Kampaania sõnum „Sulle meeldib kultuurselt aega veeta? Siis meeldib Sulle ka Eestis!" tutvustab ehedaid elamusi ja turismitooteid Eestis.

EASi Turismiarenduskeskuse direktori Tarmo Mutso sõnul keskendub alanud kampaania Baltikumi väikseima riigi kultuuri tutvustamisele Leedus. „Usume, et leedulased soovivad rohkem teada saada Eesti kultuurist ning osa saada erinevatest kultuurisündmustest. Seetõttu toome kampaania raames konkreetselt välja need sündmused, millest tasub Eestis viibides kindlasti osa saada," kirjeldas Mutso kampaania ülesehitust.

Mutso lisas, et järgmisel aastal jõuab Tallinnasse Euroopa kultuuripealinna tiitel ning suvel korraldab Tartu suurimat rahvakunsti festivali Europeade, mis elavdavad Eesti kultuurielu veelgi. „Pealinnas ja mujal Eestis toimuvad nii ainukordsed kui juba traditsiooniks saanud sündmused - festivalid, kontserdid ja laadad, millest osa saades on võimalik muuta oma puhkus põnevaks ja meeldejäävaks," ütles Mutso.

Kampaania raames saab Eestisse reisimissoovitusi ning kultuuripuhkuse ideid nii traditsioonilistest meediakanalitest kui ka suuremates kaubanduskeskustes jagatavatest brošüüridest. Kampaania kohta saab lisainfot veebilehelt litcampaign.visitestonia.com.

Mutso sõnul on leedulased Eestisse reisima küllalt altid, sest siia sõitmine on neile mugav ja tihti võetakse reis ette oma isikliku autoga. Leedulased on Eesti majutusasutustes ööbivate välisturistide hulgas esikümne seas. „Usun, et algav kampaania suurendab Leedu turistide reisimist Eestisse veelgi, aitab avastada siinset kultuuri ning pakub võimalust osa saada erinevatest vabaaja- ning kultuuriüritustest," lisas Mutso.

EASi Turismiarenduskeskuse poolt korraldatav kampaania kestab 11. oktoobrist kuni 7. novembrini.

Eelmisel aastal ööbis Eesti majutusettevõtetes 33 441 Leedu turisti, mis oli 19% vähem kui 2008. aastal. 2010. aasta jaanuarist augustini on Eestis ööbinud 20190 Leedu turisti. Valdav osa Leedu turistidest - 70% - on Eestit korduvalt külastanud. Tuginedes 2008. aasta andmetele on 41% Leedu 15-74-aastatest elanikest Eestis käinud.

Eesti kui reisisihi kampaania on korraldatud Euroopa Regionaalarengu Fondi toel.

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.30018592sec.