Eesti kokk osaleb kulinaaria tippvõistlusel Bocuse d’Or

27.-28. jaanuaril 2009 toimub gastronoomia erimess SIRHA Prantsusmaal Lyonis. Peale Eesti toidu tutvustamise šokolaaditrühvlite, likööri ja juustu näol toimub messi raames rahvusvaheline kokkade olümpiaad, kus Eestit esindab restorani Egoist peakokk Vladislav Djatšuk.

„Kulinaaria legendi Paul Bocuse’i ideede edasiarendajad ja sõbrad üle maailma valivad välja parimatest parimaid, et saata neid Lyoni kaitsma oma maa maitseid ja oskusi. Esmakordne esinemine Bocuse d‘Or’il on suureks auks Eesti köögile, aitades tutvustada meie köögikunsti, aga ka suureks väljakutseks.“ ütles Bocuse d’Or Estonia president Dmitri Demjanov.

Finaalis tuleb viie ja poole tunni jooksul valmistada kaks rooga etteantud toiduainetest, esiteks erinevast veiselihast ja siis Norra mereandidest.

Iga kahe aastat tagant toimuvale Bocuse d`Ori peavõistlusele Lyonis eelnes piirkondlik eelvoor, Bocuse d’Or Europe. 2008. aasta juulis Norras Stavangeris saavutas Eestit esindanud restorani Egoist peakokk Vladislav Djatšuk 7. koha ja jõudis seega finaali.

Finaalis osaleb 24 riiki; Euroopast Norra, Taani, Rootsi, Prantsusmaa, Soome, Island, Holland, Šveits, Suurbritannia, Luksemburg, Tšehhi Vabariik ja Eesti. Neist kaks viimast on esimesed ELi uued liikmesriigid, kes on jõudnud lõppvõistlusele.

Bocuse d’Ori ajalugu ulatub 1983. aastasse – siis toimus Lyonis rahvusvahelise toidumessi SIRHA raames võistlus Salon Métiers de Bouche. 1987. aastal toimus ametlikult esimene Bocuse d‘Or, kus võistlesid toidumaailma suuremad lootused ja neid hindasid maailma gastronoomia tipud.

 

Lisateave: www.bocusedor.ee ja www.sirha.com

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65164304sec.