Viljandi kuulub Euroopa põnevate turismisihtkohtade sekka

Viljandi linn pälvis Euroopa Komisjoni auhinna kui üks Euroopa põnevamaid turismisihtkohti, mis paistab silma oma uudsusega ning väärtustab samas ajaloolist pärandit.

Konkursi "European Destinations of Excellence" (EDEN) eesmärgiks on tutvustada Euroopas vähemtuntud, kuid mitmekülgselt arenenud ning traditsioone hoidvaid turismisihtkohti.

Auhinna väljaandjad märkisid, et Viljandi, mida mõnikord kutsutakse Eesti kultuuripealinnaks, teevad eriliseks unikaalne asukoht, inimesed, loodus ja arhitektuur.

Viljandi linn paelub külalisi ürgse looduse ja toredate kultuuriüritustega – seda nii suvel kui ka talvel. Koha traditsioone hoitakse elus mitmete ettevõtmistega, seda näiteks tuntud pärimusmuusikafestivaliga Viljandi Folk ning naiivse kunsti galerii Kondase keskus.

Viljandi linnavalitsuse avalike suhete ja turismiameti juhataja Krista Kull ütles, et Viljandi ongi nagu „päris Eesti“, kus siiral moel tutvustatakse meie esivanemate ajaloo- ja kultuuripärandit, osatakse seda hoida ja edasi anda.

„Kõike seda tehakse matkimise teel, töövahendiks enamasti muusika, tants, pillimäng ja pintslid. Viljandis räägib iga sammutäis maad tema ajaloost, kultuurist ja traditsioonidest. Viljandile jääb alati tema eluterve omakultuuri väärtustav koht akadeemilise Tartu ja toimeka Tallinna kõrval,“ iseloomustas linna Kull.

EDENi auhinda antakse välja 2006. aastast ning tänavu osales konkursil 20 ELi liikmes- ja kandidaatriiki. Ettevõtmise peamine eesmärk on tunnustada turismisihtkohti ja juhatada külalisi paikadesse, millest teatakse vähem.

Viljandi on ligi 20 000 elanikuga maakonnalinn Lõuna-Eestis, 161 km kaugusel Tallinnast. Kauni Viljandi järve kaldal asuv linn paistab silma mitmekesise looduse poolest. Viljandi sai linnaõiguse 1283. aastal ning 14. sajandil alustasid seal tegevust hansakaupmehed ja linn arvati Euroopa hansalinnade hulka.


Lisainfo:

Viljandi: www.viljandi.ee

Viljandi Folk: www.folk.ee

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.31274915sec.