Alpid ja Tšehhi Keskmäestik on tõelised talispordi paradiisid

Alpid, Alpenvorland, Allgäu Alpid ja Tšehhi Keskmäestik on tõelised talispordi paradiisid. Need spordikompleksid on olnud juba nii olümpiamängude, maailma- kui ka Euroopa meistrivõistluste toimumiskohad. Ka harrastussportlastele on aktiivseks liikumiseks rohkelt võimalusi. Selles väljaandes soovime anda teile ülevaate Saksamaa talispordikohtadest. Loodame, et lund tuleb palju ja soovime teile reisisihtkoha Saksamaa toredat avastamist!

 

Suusahüpped

Saksamaa toob ikka ja jälle näiteks rahvusvaheliselt edukaid suusahüppajaid, nagu Jens Weißflog, Sven Hannawald ja Martin Schmitt. Kõige muljetavaldavamad suusahüppemäed asuvad Garmisch-Partenkirchenis ja Oberstdorfis. Willingeni (Sauerland) uhkus on aga maailma kõrgeim suusahüppemägi. Julgemad võivad Steinachi (Tüüringi) vabaõhukeskuse Rennsteig Outdoor Center lennumäelt isegi õhku tõusta: terastraadi külge kinnitatult saab 10 meetri kõrgusel teha 150-meetrise õhulennu.

» Lisateave

 

Alpisuusatamine

Nüüdisaegsed tõstukid ja suurepäraselt ettevalmistatud suusarajad, mida mööda saab kohati isegi öösiti tulvaprožektorite valgusvihus alla orgu liuelda, on parimad eeldused aja suurepäraseks veetmiseks kahel suusal või lumelaual. Selliseid võimalusi pakutakse mitmes Saksamaa piirkonnas, nt Garmisch-Partenkirchenist lõuna pool asuvates Alpides, Alpenvorlandi Schiersees ja Allgäu Oberstdorfis, samuti Schwarzwaldi Feldbergis, Rhöni Wasserkuppes , Tüüringi metsas ja isegi Põhja-Saksamaal Harzis.

» Lisateave

 

Murdmaasuusatamine

Kilomeetrite kaupa ettevalmistatud ja eri raskusastmega murdmaasuusarajad viivad läbi lummemattunud metsade Alpides, Alpenvorlandis ja Allgäu Alpides sellistes piirkondades nagu Berchtesgadener Land, Chiemgau ja Tölzer Land, samuti Tšehhi Keskmäestikus, näiteks Baieri metsas, Fichtelgebirges, Harzis , Schwäbische Albis või Schwarzwaldis. Seal on olemas kõigile, nii algajatele kui ka auahnematele harrastajatest murdmaasuusatajatele, sobivad rajad.

» Lisateave

 

Kelgu- ja bobikelgurajad

Kiirust armastavad inimesed kihutavad külalis- või taksobobikelgul mööda jäätunud betoonrenne, mille kalle võib olla kuni 15 protsenti, kiirusega üle 100 km/h. Valikus on järgmised rajad: Altenberg (Maagimäestik), Oberhof Tüüringi metsas, Winterberg (Sauerland) ja maailma esimene kunstjäärada Königssee ääres.

» Lisateave

 

Laskesuusatamine

Saksa laskesuusatajad, praegusel ajal näiteks Magdalena Neuner või Michael Greis, kuuluvad juba aastaid maailma parimate hulka. Laskesuusatamise maailmas on kõlama jäänud ka nimi Fritz Fischer . Tema laskesuusatamise laager asub Ruhpoldingeri keskuses Chiemgau Arena. Harrastuslaskesuusatajad saavad väikeste mustade ketaste pihta tulistada Altenbergi laagris Activcamp Beer , Kaltenbrunnis (Werdenfelser Land) ning Hohenzollerni suusastaadionil Arberi mäel (Baieri metsas).

» Lisateave

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44380307sec.