Naiste jalgpalli maailmameistrivõistlused Saksamaal

2006. aasta jalgpalli maailmameistrivõistluste suvemuinasjutt jätkub sel aastal. 26. juunist 17. juulini tähistab kogu Saksamaa naiste jalgpalli maailmameistrivõistluste raames aasta spordisündmust. Suurlinnade fännitsoonides juubeldatakse üheskoos suurte ekraanide ees. Üheksas toimumiskohas liidavad tippvõistlused ja kultuurisündmused omavahel mitte ainult linnu ja piirkondi, vaid ennekõike inimesi. Nii kodumaised kui võõrturistid paljudest riikidest pidutsevad koos. Ainuüksi avamäng Berliini olümpiastaadionil, kus Saksamaa seisab vastamisi Kanadaga, tõotab palju põnevaid hetki. Autolinnas Wolfsburgis veereb pall kolmes eelvooru mängus ja ühes veerandfinaalis. Bochumis võib kohata ilusaid kesktormajaid ja näha kultuuripealinna RUHR2010 parimaid palu. Leverkusen, silmapaistev Reini-äärne spordilinn üllatab külastajaid mitmekesiste sportimis- ja vabaaja veetmise võimalustega. Erilise atmosfääriga jalgpalli-linn on Mönchengladbach: siin ei mängita jalgpalli lihtsalt niisama, vaid kogetakse seda kõigi meeltega. Dresden avab külastajatele sportlikud, ajaloolised ja kultuurilised mänguväljakud. Sinsheim vaimustab kogu maailmast pärit pealtvaatajaid uhiuue väljakuga Rhein-Necker-Arena. Augsburg annab topeltlöögi: esmalt turniiri kõige lõunapoolsema toimumiskohana ja teiseks ajaloolise minevikuga maailmakaubanduse endise pealinnana. Frankfurdis, Saksamaa naiste jalgpalli mekas, toimub finaal. Finants-suurlinna ainulaadne siluett moodustab ilusa ja väärika raami, et autasustada maailmameistrivõistluste võitjatest naissportlasi.

» Lisateave

 

Toimumispaik Berliin: erilise õhustikuga pealinn

Noor, trendikas ja kirju - Saksamaa pealinn on üks Euroopa populaarsemaid reisisihte. 26. juunil toimub siin FIFA naiste jalgpalli maailmameistrivõistluste avamäng Saksamaa ja Nigeeria vahel. Mängu toimumispaik Berliini Olümpiastaadion asub Charlottenburg-Wilmersdorfi linnajaos, kus on palju muuseume ja kultuuriasutusi. Selles linnajaos asuv ja käesoleval aastal 125-aastaseks saav kuulus Kurfürstendamm pakub suurepäraseid võimalusi ostlemiseks ja jalutamiseks. Ostutänavat mööda jalutades jõuab peaaegu loomaaiani ja sealt edasi Berliini keskel asuva Brandenburgi värava ja valitsusrajoonini. Kesklinna suurtest väljakutest pole kaugel väikeste tänavatega alternatiivne Kreuzbergi linnajagu. See on õige paik muusika ja kunsti nautlejatele. Alexanderplatzi väljaku ja Muuseumisaare (Museumsinsel) vaheliste rohkete vaatamisväärsustega tutvumiseks sobivad hästi rattaretked. Troopilisi temperatuure ja maastikke võivad puhkajad nautida Berliinist napi autotunni kaugusel asuvas veekeskuses Tropical Island.

» Lisateave

 

Toimumispaik Frankfurt: naiste jalgpalli pealinn  

Maini kaldal kõrguvate klaasfassaadidega kõrghoonete vahel käib tihe sagimine. Pankade metropol on Saksamaa naiste jalgpalli pealinn. Paljud Saksamaal peetavad FIFA naiste meistrivõistlused toimuvad Frankfurdis, sealhulgas finaal. Naiste jalgpalli maailmameistrivõistluste avamiseks pakub linn jalgpallifännidele erilise kõrghetke. 25. juunil saab pilvelõhkujaist ja Maini jõest pürotehnika abil tõeline jalgpallietenduse lava. Muusika ja videoinstallatsioonid seavad fännide meeled MM-iks valmis. MM-ile lisab põnevust Maini lõunapoolsel kaldal peetav fännipidu "Frankfurter Fußballgärten" (Frankfurdi jalgpalliaiad). Hesseni metropol pakub ka rahulikumaid hetki. Loodusmatkaja ei pea kuigi kaugele sõitma. Vaid mõne kilomeetri kaugusel metropolist algab Reini ja Maini jõe "iluaed". Rheingau-Taunuse regioonis kõrguvad kesk Reini kaldaäärseid viinamarjakasvatuspiirkondi keskaegsed linnused. Selle lähedal asub Taunuse mäestiku Königsteini ja Kronbergi vahelisel metsaalal Opel-Zoo loomaaed. Suurel territooriumil võivad pered tutvuda ligi 1400 loomaga igalt kontinendilt ja kõigist kliimavöötmeist.

» Lisateave

 

Toimumispaik Mönchengladbach: jalgpall ja lõõgastus

Nordrhein-Westfaleni liidumaal asuv Mönchengladbach on jalgpalli peakorter. Kogu linn on juba praegu jalgpallipalavikus ja pakub lisaks mängudele mitmekesist kultuuri, vaba aja veetmisvõimalusi ning atraktiivset üritustekalendrit. Jalgpallisõbrad kogunevad avalikuks vaatamiseks Kapuzinerplatzi väljakule, millest saab MM-i ajaks suure LED-ekraaniga fännitänav, kus astub iga päev üles kaks rokkibändi.

» Lisateave

 

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51170301sec.