Lihavõtted on Saksamaal eriline püha

Lihavõtted on Saksamaal eriline püha ja selle tähistamiseks on sajandite jooksul kogunenud rohkelt kombeid. Mõned neist on paganliku, teised eelkristliku tähendusega. Näiteks tähistatakse siin maal kevadpühi päikese kummardamiseks või karjade ja põldude viljakuse kindlustamiseks. Kirikuaasta tähtsaima püha puhul on ka pidulikud rongkäigud ja lauldakse sakraalseid laule. Kuidas seda ka ei peetaks - see on alati kirev ja vaheldusrikas.

Kust on pärit lihavõttejänes?

Lihavõttejänese pärimus sai alguse 300 aasta eest Elsassis, Pfalzis ja Ülem-Reini alal. Nüüdseks on pikk-kõrv jõudnud kõikjale... Arvukad peod kutsuvad ka sel aastal kohale arvukalt suuri ja väikeseid külastajaid. Lihavõtteturgudel pakutakse erilisi munatooteid, nt Moseli Rieslingust, toorestest munadest, suhkrust ja vanillisuhkrust valmistatud munaveini. Avastage kevadpühadega seotud mitmesuguseid lihavõtteturge ja -traditsioone!

Lihavõtted Reinimaa-Pfalzis

 

Põhja-Saksamaal ja suures osas Kesk-Saksamaast tehakse kevadpühade aegu lihavõttetuld Igal paigal on oma traditsioon.

Iidse kombe eesmärk oli peletada talve ja tervitada päikest. Puhastav tuli pidi tagama viljakuse, kasvu ja hea saagi.

Lihavõttetuli Harzis

Lihavõtted Mecklenburg-Vorpommernis

 

Hamburgis ja Elbe ääres on lihavõttetulel pikk traditsioon.

Lihavõttelaupäeval, 23. aprillil, süüdatakse paljud lihavõttetuled ja pidutsetakse.

Siin on ülevaade parimatest kohtadest

 

Lihavõtted Frangimaa Šveitsis

Lihavõttekaevu kaunistamise vana kommet järgitakse siinkandis juba üle 100 aasta. See komme sai oma alguse just siit. Nüüdseks võib lihavõttekaevusid leida kogu Baierist ja kaugemaltki, kuid algupärand jääb kättesaamatuks.

Lisateave

 

Saksamaal ei kujuta keegi ette kevadpühi ilma lihavõttemunadeta!

Munad peavad olema kirjuks maalitud, tühjaks puhutud või kõvaks keedetud. Loovus ei tunne piire! Pisikesi kunstiteoseid saab imetleda rohkete lihavõtteturgude näitustel või osta traditsiooniliste lihavõtteküpsetiste kõrval kodu- ja aiakaunistusteks.

Lihavõtteturgude soovitused Münchenis ja selle ümbruses

 

Lihavõtted Spreewaldis

Lihavõtted on üks kristliku kalendri vanimaid pühasid. Spreewaldi ja Lausitzi sorbide ja vendide juures on see seotud mitmete kommetega. Tutvustame teile siin mõnda neist.

Siit leiate sorbide lihavõttemunade kaunistustehnikaid

 

Lihavõttelaat, mis ei ole mõeldud ainult merekarudele

Bremer Osterwiese laat on üks Saksamaa atraktiivsemaid lihavõtteüritusi. Kuulus rahvapidu algab alati nädal enne lihavõtteid ja lõpeb nädal pärast pühade lõppu. 50 000-ruutmeetrise kogupindalaga platsil pakub umbes 200 esinejat kõikvõimalikke rahvapeole tüüpilisi atraktsioone.

Lisateave

 

 
 
 

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65988708sec.