Traditsioonilised peotelgid Oktoberfestil

Oktoberfestil - Schottenhamel

See sai alguse 1867. aastal ühes pisikeses laudadest hurtsikus kuningatelgi taga. Michael Schottenhameli vastvalminud Oktoberfesti restorani mahtus vaid 50 inimest. Tänaseks mahutab peotelk koos Biergarteniga 10 000 inimest. Traditsioonikohaselt avab Müncheni linnapea siin igal aastal Oktoberfesti esimesel päeval täpselt kell 12.00 esimese õllevaadi - enne kui kuulsa hüüdlausega "O zapft is" saab alata ka teistes telkides õlle villimine.
Lisateave

Hipodroom

Esmakordselt avati hipodroom 1902. aastal. See oli rahvapeol esimene koht, kus pakuti söögi ja joogi kõrvale ka meelelahutusprogrammi. Kõrtsi sees oli hobuste võidusõidurada 25 hobusega, kus külastajad said vastava tasu eest oma ratsutamisoskusi proovile panna. Sepp Krätzi juhtimisel pakub mitmeid kordi auhindadega pärjatud telk aastal 2010 taas oskuslikku segu Baierimaa traditsioonist ja rahvusvahelisest tunnetusest.
Lisateave

Hofbräu-peotelk

Hofbräu-peotelk on 9992 kohaga Wiesnil suuruselt teine. 1000 inimesele jagub seisukohti muusikalava ees - midagi, mis on Oktoberfestil ainulaadne. Sellel aastal kasutatakse lae dekoreerimiseks 12 tsentnerit humalavääti Holledau regioonist. Teisipäeviti pööratakse tähelepanu peresuhetele: spetsiaalselt lastega vanematele hoitakse sellel nädalapäeval kella 11.00-15.00 vabana 600 kohta.
Lisateave

 

Augustineri peohall

Augustineri pruulimiskoda valmistab ainult Wiesni jaoks Oktoberfesti õlut, mida villitakse vaid Müncheni Oktoberfesti ajal traditsioonilistest puidust vaatidest. Pruulimiskoja peotelgis on 6000 kohta telgis ja 2500 kohta väljaspool telki. Wiesni kõrtsmik Manfred Vollmer hoolitseb koos oma meeskonnaga, mida peetakse pidustuste üheks kõige sõbralikumaks, külaliste kehalise heaolu eest. Hea meeleolu tagab Augustineri Oktoberfesti kapell Reinhard Hagitte juhtimisel.
Lisateave

 

Ochsenbraterei

Ochsenbraterei, tuntud ka Spatenbräu peohalli nime all, on 2010. aastal Wiesnil esindatud 129. korda. See, mis kunagi sai alguse lihunik Johann Rössleri "mehaanilise Ochsenbraterei" telgina, kuulub tänapäeval suuremate Theresienwiese telkide hulka ja pakub meeleolukat puhkpillimuusikat. Tänapäeval praetakse härga modernse keerdvarda otsas, aga see maitseb ikka veel sama hästi kui vanasti.
Lisateave

 

Armbrustschützeni telk

Juba aastal 1895 ehitas Armbrustschützeni gild "Winzerer Fähndl" Wiesnile esimese telgi, et võõrustada kütte ja külalisi ning korraldada võistlusi. Ka tänapäeval korraldatakse Oktoberfestil Saksamaa ammulaskmise meistrivõistlusi. Telk mahutab 30 meetri pikkuseid laskmisringe. Lõbusat meeleolu tekitavad muusikakapellid puhkpillimuusika ja peohittidega.
Lisateave

 
 

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.75028014sec.