airBaltic paneb uue terminali kavandid avalikule hääletusele

Rahvusvahelisele Läti riikliku lennufirma airBaltic korraldatud uue terminali kavandikonkursile saabus 125 ehituskontseptsiooni. Lennufirma on avalikuks hindamiseks üles rivistanud 10 kavandit.

airBalticu korporatiivkommunikatsiooni asepresident Janis Vanags: “Järgmise kolme aastaga plaanib airBaltic investeerida 1,5 miljardit dollarit uutesse lennukitesse, et rahuldada reisijate kasvavat vajadust lennata airBalticu 80 sihtkoha vahel Euroopas, Lähis-Idas, Venemaal ning SRÜ riikides. Veelgi enam, meie reisijad, kes lendavad läbi Riia sõlmjaama, vajavad tõhusalt toimivat ning mugavat terminali. Uude terminali on kokku plaanitud investeerida 90-100 miljonit eurot.”

Uue terminali kavandeid saab näha ja hinnata airBalticu Wingtipsi blogilehel blog.airBaltic.com. Hääletamise lõpptähtaeg on 5. november. Projektid on üleval ilma kavandi autori infota, et järgida sama anonüümsuspõhimõtet, mida kasutas ka rahvusvaheline ekspertide žürii.

Rahvusvahelise konkursi mõte oli kutsuda arhitekte üles uue terminali tarbeks looma innovatiivseid arhitektuurilisi ning funktsionaalseid kontseptsioone. Võitja esmast kavandit kasutatakse järgneva projekti ning lõpliku terminalikompleksi loomisel. Arhitektidel tuli luua iga-aastaselt 7-8 miljonit (14 miljonit tulevikus) reisijat teenindav terminal ettenähtud kohale Riia lennujaama territooriumil. Konkursi vastu tundsid huvi 70 riigi arhitektid.

Kavandeid hindav žürii koosneb rahvusvaheliselt tunnustatud professionaalidest, kohalikest ekspertidest ja airBalticu juhatusest.

Žürii koosneb silmapistvatest osalejatest, kelle hulgas näiteks briti arhitekt Marcus Lee, kes kavandas Londoni Heathrow lennujaama 5. terminali ning on saanud Madridi lennujaama eest Stirlingi auhinna. Temaga koos on otsustamas iiri insener Dervilla Mitchell, kes samuti töötas Heathrow 5. terminali kallal, Rootsi arhitekt Åke Bejne, kes on Rootsi arhitektide liidu endine esimees, Dace Putniņa, KUBSi nimelise arhitektuuribüroo looja ja üks omanik, Jānis Dripe, Riia linna peaarhitekt ning Bertolt Flick, airBalticu president ning tegevjuht.

airBalticu nimel viib võitlust läbi oma Londoni kontori kaudu Ove Arup and Partners, mis on üks maailma suurimaid ehitusfirmasid.

Lühidalt airBalticust:

AIR BALTIC CORPORATION (airBaltic) on 1995. aastal asutatud aktsiaselts, mille peamisteks osanikeks on Läti riik 52,6% osalusega ning SIA Baltijas Aviācijas Sistēmas 47,2% osalusega. airBalticu lennuparki kuulub 33 lennukit: 10 Boeing 737-500, 8 Boeing 737-300, 2 Boeing 757-200, 10 Fokker 50 tüüpi lennukit ja 3 Bombardier Q400Next Geni. airBaltic pakub otselende kolmest Baltikumi pealinnast – Riiast, Tallinnast ja Vilniusest. airBaltic sai tiitli Airline of the Year 2009/2010 European Regions Airline Associationilt. airBaltic võitis ka auhinna Air Transport World Phoenix Award 2010, saades nii ülemaailmse tunnustuse, mis märgib silmapaistvat äri restruktureerimist. airBaltic valiti anna.aero ANNIES auhinna saajaks, olles uute liinide arvestuses suurim lipukandja Euroopas. airBaltic võitis Budgies World Low Cost Airline Awardsil žürii eriauhinna Pacesetter Award 2010 (Teerajaja), mis tunnustab airBalticu kui hübriidlennufirma saavutusi.

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli


airBaltic
,

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19222713sec.