Haapsalu tervendab hinge ja paitab meeli

1279. aastal rajatud Haapsalu kuurortlinn mõjub oma kauni puitarhitektuuri ning väljapeetud stiiliga justkui killuke teisest ajastust: väikesed kohvikud, kaunis rand ning Valge Daam ootavad tervise- ja kultuuripuhkajaid. Suve jooksul täituvad tänavad, vabaõhulavad ja piiskopilinnus rahvamuusika, ooperi- ja rokihelidega ning kõike seda ümbritseb peen pitsikultuur.

Juulikuus toimuvad linnakeses Vanamuusika päevad, mis on hinnatud, kvaliteetse  programmiga rahvusvaheline üritus. Festival toob kokku Eesti muusikute koorekihi ja meistrid kogu Euroopast Haapsalu toomkirikusse. Juulis toimub Joogafestival, kus esinevad Eesti parimad joogaõpetajad ning erikülalised välismaalt. Ära saab proovida kümmekond joogastiili klassikalisematest modernsemateni ning kuulata loenguid ja osaleda töötubades. Hommikuti ja õhtuti saab osa kontsertidest ja mantrate ühislaulmisest. Festivali pealava ja tervisliku elustiili laat on Haapsalu Piiskopilinnusehoovis, loengud ja töötoad toimuvad kõrval asuvas kultuurikeskuses

Augusti lõpus tuleb linnamelule kaasa lööma Haapsalu lossi kaitsevaim Valge Daam. Augusti täiskuule kõige lähemal oleval nädalalõpul muutub Haapsalu vanalinn sumisevaks laadaplatsiks. Kirev kultuuriprogramm kostitab külalisi hommikust õhtuni ning pimeduse saabudes etendatakse piiskopilinnuses temaatilisi vabaõhuetendusi.

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63612986sec.