Stalker Festivalil Kultuurikatlas avaneb värav jõujaama

Tänases Kultuurikatlas toimus maailmas seni tuntuima Eestis tehtud filmi - Andrei Tarkovski „Stalkeri“ - võtmestseen. Tsooni värav oli Tarkovski filmis lävepakk müstilisse maailma, kus inimene täitis oma kõige varjatumad soovid. See stalkeri ehk seiklusliku iseenda otsija, jälitaja sümbol elab Kultuurikatlas edasi Stalker Festivalina, mille külastaja kogeb ootamatuid olukordi, tunnetab uue kohalolekut, tajub ruumi erilisust enda ümber - seiklusliku kultuuri jõujaamas, mis oma tänasel kujul ka viimast korda publikule avaneb.

Stalker Festivali esimese päeva (28.09) programm sünnib koostöös heliprojektiga Sound Exchange ja keskendub Eesti ja Leedu elektronmuusikale. Saksa kuraatorite korraldatud Sound Exchange http://www.soundexchange.eu/on pea aasta jooksul pühendunud Ida-Euroopa eksperimentaalmuusika juurte otsimisele kontserdite, töötubade ja näitustega kokku seitsmes linnas. Kultuurikatlas on kavas LOKAALRAADIO – SYMBOLISTICA Raul Kellerilt ja Hello Upanilt. Leedu tuntumaid elektronmuusikuid ühendavad projektid Ventas Organ / Synthesizer ja DIISSC ORCHESTRA: "VENTA". Eesti elektronmuusika pioneeri Sven Grünbergi looming inspireerib Taavi Kerikmäed ja Priit „Julm“ Juurmanni (BROKEN TIME ORCHESTRA) koos Tencuga remixis "Küsi eneselt". Avatud on näitus eksperimentaalse muusika pioneeridest.
Stalker Festivali põhipäev pakub ruumikogemust, kus festivalikülastaja väljub argielu tavalisusest, sisenedes läbi erinevate portaalide tsooni, leides ennast keskkonnas, kus rõhuasetus on muusikal ja seda ümbritsevatel kogemuslikel arhitektoonilistel ruumi-installatsioonidel, mis on loodud spetsiaalselt Stalker festivaliks. Muusika ja teiste valdkondade vahel tekivad kokkupuutepunktid ja ühisalad, millest sünnib uus kogemuslik maalim, mis mängib inimmeelte ja festivalikülastaja tajuga.

Oma panuse sellesse kombinatsiooni annavad King Midas Sound Inglismaalt, Jan Bang Norrast koos Robert Jürjendaliga, Tiit Kikas, MIM project „Rehepeksudiskoga“, N!XAU (Kiwa, Joel Tammik, Nebukat, Mava), Muschraum (Sander Saarmets, Kaur Garshnek, Silver Ulvik), Andres Lõo & Talis Paide, Oktaf „Music Inspired by Harold Budd“: Marsen Jules Trio Saksamaalt, Mart Avi & Ajukaja koos Steve Vanoniga, Astrowind „Kaidanovsky“ Lätist ja paljud teised. Maria Arusoo koostöös Marit Ilisoniga loob kogu hoone visuaalse kontseptsiooni nii, et see seostuks otse muusikaga, aga samas annab täiesti oma elu sellele ruumile, mis sellisel kujul ju ka viimast korda publikule avatud on.

Stalker Festivali 2012 kunstiline juht on Aivar Tõnso, visuaalset kontseptsiooni kureerib Maria Arusoo, peakunstnik on Marit Ilison. Festivali eel ja ajal toimuvad Vaba Linna seminarid ja töötoad ning Kultuurikatla Arenduskeskuse avaseminar. Stalker Festival kujuneb Kultuurikatla iga-aastaseks programmiliseks tähtsündmuseks.

Lisainfo FBst Piletid Piletilevist ja kohapeal 6/8/10/12 €

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54110217sec.