Tallinna tornide kontserdid Kultuurikatlas ja Kultuurikatla Aias Muinastulede ööl

Laupäeval, 25. augustil kell 16 avab uksed Kultuurikatla Katelde ruum (Põhja pst 27) Tarmo Johannese kontserdiks, kus ta esitab nüüdismuusikat sooloflöödile. Tarmo Johannes on aastaid pühendunud just kaasaegsete heliloojate uuenduslikule flöödimuusikale, laiendatud flööditehnikale ja flöödi kasutusala avardamisele. Tema kontsert koosneb kaasaegsest sooloflöödimuusikast eri suurustes flöötidele pikolost bassflöödini. Muusika kõrval mängib olulist rolli keskkond, kus seda esitatakse ja kuulatakse: kava püüab kuuldelisi, nähtavaid ja kujutletavaid ruume ning keskendub mõtete, mälestuste ja värvide mitmesusele. Esitusele tuleva kava Salvatore Sciarrino, Franco Donatoni, Georg Friedrich Haasi ja Toshio Hosokawa muusikast on Johannes koostanud spetsiaalselt Kultuurikatla katelde ruumile ja selle eri tasapindale mõeldes.

Kell 22.30st põleb muinastuli Kultuurikatla Aias ning Tallinna tornide kolmepäevase kontserdisarja lõpetab kavaga „Eesti loitsud“ segakoor ART. Kontserdi muusikajuht ja dirigent on Kadri Sakala, lavastaja Anne Türnpu. Eesti noorema põlvkonna heliloojate 13-st vastsest koorilaulust koosneva kava „Eesti loitsud“ esiettekanded toimusid 8. ja 9. juunil 2012 Noblessneri valukojas.
Muusika kaudu linna avastav festival „Tallinna tornid“ loodi Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 raames ning oli üks augustikuu programmi tähtsündmusi, sai publiku sooja vastuvõtu osaliseks.
Mõlemad kontserdid on tasuta, koha tagamiseks palume aga ette registreerida. Palun saatke osalemissoov aadressil rsvp@corelli.ee. Teie registreerumise kohta saadetakse kinnitus.

NB! Eelregistreerimisega kontsertidel on piiratud arv kohti!
Sissepääs Kultuurikatlasse on Statoili poolsest küljest. Kultuurikatla Aia peasissepääs asub Kalasadama tänava pool, Disainimaja ja Kultuurikilomeetri vahel.

Lisainfo: Corelli Music: www.corelli.ee

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42123604sec.