Eesti esimene hotellimuuseum avab uksed

"Viru hotell on olnud varsti 40 aastat Tallinna maamärk ja lugematute legendide allikas," ütles Sokos Hotel Viru tegevdirektor Anu Soosaar.

"Muuseumi ideed on kaalutud juba üle kümne aasta, sest KGB poolt maha jäetud ruum 23. korrusel ja lood nende tegevusest hotellis on pakkunud meie külalistele tohutut huvi. Euroopa kultuuripealinna aasta on õige aeg rääkida Viru hotelli loost, KGB rollist selles ja laiemalt kogu ajastust – see annab ka kaugelt tulnud külalisele võimaluse tajuda aega, kust me tuleme.“

Muuseumi väljapanek on pärit peamiselt hotelli arhiividest ning äratab kindlasti palju mälestusi ka kohalike inimeste seas. Neljapäeval, 13. jaanuaril on tasuta ka pooletunnised ekskursioonid bussiga, mis algavad ja lõppevad Viru hotelli ees.

Reisijate käsutuses on nõukogude aegne buss ja neljas keeles teenindav giid. Väljumised iga poole tunni järel alates kella 11. Marsruut: Viru Väljak (Stalini väljak, Keskväljak) – Narva mnt (Adolf Hitleri tänav) – Pronksi tänavat pidi üle Gonsiori (Lomonossovi) tänava – Liivalaia (V. Kingissepa) – Lauteri (Imanta ) – Islandi väljak (Lenini puiestee) – Estonia pst – G. Otsa – Pärnu mnt – Viru väljak.

Kuni aprilli lõpuni pääseb muuseumisse vaid laupäeviti ja pühapäeviti kell 10 ja 11.30. Maist septembri lõpuni on muuseum avatud kõigil nädalapäevadel kella 10-18 ja ekskursioonid algavad igal täistunnil.

Soovitatav on eelregistreerimine telefonil 6809300 või viru.reservation@sok.fi. Rühmatellimusi võetakse vastu ka väljaspool tavapäraseid külastusaegu. Pileti hind 7 eurot, hotellikülalistele 5 eurot. Perepilet 15 eurot kehtib kahele lapsevanemale ja kuni 3 lapsele. Ajakirjanikele sissepääs pressikaardi alusel tasuta. Sotsialistliku töö kangelastele väljaspool järjekorda sissepääsu ei ole.

AS Sokotel on SOK kontserni tütarfirma, kes tegutseb Sokos Hotel Viru kaubamärgi all. Hotellis on 516 hotellituba, kaasaegne konverentsikeskus, suur restoranimaailm, ilukeskus ja saunad. Sokos Hotel Viru on Eesti suurim hotell, mis majutab korraga enam kui 1000 inimest. Tänavu maikuus täitub hotellil 39. tegutsemisaasta.

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56844401sec.